Пандишпаново руло със сладко

23/03/2016
"Не посягайте към рулата на рафта в магазина - пригответе си сами пандишпанено руло, защото е лесно и двойно по-вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 400
  • Преглеждания за месеца842
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с. л.
  • брашно - 1 ч. ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сладко - 1 бурканче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците. Белтъците се разбиват с щипка сол на плътен сняг.

В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта, добавя се олиото и пресятото брашно с бакпулвера. Добавят се белтъците, като внимателно се смесват с другата смес.

Сместа се сипва в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.

С помощта на кърпа се навива на руло. След като се охлади се развива и се отстранява хартията.

Намазва се със сладкото и отново се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
23.03.2016 20:21
Да така е
2
1
Илияна Димова
Прекрасен десерт, приготвя се бързо и е много вкусен
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв