Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз Басмати със сос от сурово кашу

Ориз Басмати със сос от сурово кашу

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Ориз Басмати със сос от сурово кашу
Снимка: Кристина Черникова
1 / 4
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. басмати
  • маслини - 10 бр.
  • черен пипер
  • чили
  • зехтин
  • хималайска сол
  • джоджен
  • за соса
  • кашу - 1 шепа, сурово
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1 к.л. сух
  • зехтин - 1 струйка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • хималайска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашуто се измива и накисва във вода при съотношение 1:2. Оставя се така 4-5 часа. Оризът се измива и се накисва във вода за половин час (съотношението ориз-вода е 1:2).

След това оризът се измива пак със студена вода и се прехвърля в намаслена алуминиева форма за еднократно печене или тавичка. Отгоре се режат маслините, слагат се подправките и всичко се разбърква. Налива се вода, колкото да покрие съдържанието на съда.

Ястието се пече около 60-80 минути при 190 градуса, като по време на печенето може да се капва още малко вода. След като се извади, се оставя да се поохлади и се поднася със соса.

Сосът се приготвя, като всички указани съставки се сложат в блендер, добави се малко вода и сместа се смели до хомогенност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Интересна рецепта . Благодаря !
23.03.2016 18:38
1