Домашен хляб с украса

23/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206284776315
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 278
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в топла вода и се разтваря със захарта. Оставя се да шупне за 10 минути. Замесваме с останалите продукти меко тесто и се оставя да втаса 30 минути.

От втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене. Оставеното тесто се оформя на листенца, които се разпределят върху хляба.

Отгоре се поръсва с брашно и с бръснарско ножче се очертават жилите на листата. Оформят се дълги фитила и се довършва украсата.

Поръсваме със семена и печем хляба в загрята фурна на 180 градуса до готовност около 55 минути. Изважда се и охлаждаме върху решетка, чак тогава се нарязва с къдрав нож.

Най вкусен е домашният хляб!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mitakisbg
Mitakisbg
01.06.2016 21:41
Брачед, кат си дойда догодина ша искам да ми го напраиш, на вид е много убав.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!