Торта с какаови блатове, крема сирене и цедено мляко

24/03/2016
"Разкошна домашна торта с много крем и вкус на чийзкейк"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 799
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • брашно - 150 г
  • царевично нишесте - 150 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • какао - 100 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 - 2 бр.
  • захар - 175 г
  • канела
  • За крема
  • пудра захар - 100 - 150 г
  • цедено мляко - 1.5 - 2 кофички
  • течна сметана - 1 - 2 малки
  • крема сирене - 2 - 3 пакетчета (може да се замени с маскарпоне)
  • ванилия - 2 бр.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 100 - 200 мл
  • вода - 100 - 200 мл
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • ром - есенция (есенция бъдем)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите добре мокри съставки за блата се прибавят сухите.

Блатовете се пекат в предварително загрята на 160-180 градуса фурна за около 20-25 минути. След това се оставят върху решетка докато изстинат напълно, за да не се навлажнят.

Сиропът се загрява за кратко на котлона, за да се разтвори хубаво захарта. Блатовете се сиропират с него, като е желателно сиропът да се впръсква в блата.

Между всеки блат се слага от крема, с оставащото количество се намазва тортата и се украсява по желание.

Тортата се получава с около 3-4 реда. Количеството на продуктите е за доста голяма торта.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар