Баница с пълнозърнести кори, сирене и ориз

24/03/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо639
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и сварява с 4 кафени чаши вода и щипка сол. След като се свари, се оставя да се охлади добре. След това към него се добавят натрошеното сирене, киселото мляко и три яйца, разбърква се добре.

Маслото се разтопява и към него се добавя олиото. Тавата, в която ще се пече баницата, се подмазнява. Пакетът съдържа 6 пълнозърнести кори. Всяка се намазва с помощта на четка с разтопеното масло.

В единият край на кората по дължина се слага от плънката, след това се наръсва плънка и по цялата кора, но рехаво, и кората се навива на руло. Поставя се в тавата. Накрая всички рула се намазват с останалата мазнина.

Другите две яйца се разбиват в съда, в който е била плънката, добавят се няколко супени лъжици вода и рулата се заливат с тази смес. Пече се в предварително загрята фурна 200 градуса без вентилатор или 180 с вентилатор за около 30 минути или до зачервяване.

Когато е готова се наръсва с вода и се завива с кърпа за 15-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар