Наложена баница със сирене и заквасена сметана

24/03/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035961
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа, към тях се добавят натрошеното сирене, четири от яйцата и заквасената сметана, разбърква се и се добавя содата. Маслото се разтопява. Тавата се подмазнява.

Корите се преброяват и се разделят на групи по 4-5, така че да се получат от тях пет слоя. Първата група кори се нареждат в тавата и се наръсват с една четвърт от плънката.

Покрива се със следващата група кори, те се намазват с четка с разтопеното масло, пак се слага плънка и така се редуват, докато свършат корите.

Последният слой от тях се намазват с останалото масло, нарязват се на квадрати и се заливат с останалите две яйца, разбити с прясното мляко.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор или 180 градуса с вентилатор. Когато баницата е готова, се завива с кърпа за петнадесетина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар