Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Италиански бишкоти с бадеми

Италиански бишкоти с бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Италиански бишкоти с бадеми
Снимка: marcheva14
3 / 4
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Друго си е да приготвиш домашни бишкоти, особено когато са по италианска рецепта"

Необходими Продукти

  • бадеми - 180 г бели обелени
  • яйца - 3 бр. L размер
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • бадемов екстракт - 1 капка
  • брашно - 260 г
  • захар - 150 г кристална
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л
  • За потапяне в шоколад
  • шоколад - около 160 г, разтопен на водна баня (по желание черен или полусладък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се бланшират в гореща вода, отстранява се люспата им и се нарязват на едри парчета. Може да се работи с миксер.

В купата на миксера се смесват: пресятото брашно, бакпулвер, сол, захар и бадемите на едри парчета. Разбъркват се. Яйцата, леко разбити с тел, бадемовият екстракт и ванилията се прибавят към сухата смес и се разбърква до хомогенност на тестото.

Изважда се от купата тестената смес, защото е доста мека и лепкава и върху набрашнен плот се дели с шпатулата за рязане на тесто на две равни части, може да се измери предварително на кантарче за по-голяма точност.

Всяка част се оформя на рула, които се поставят в плоска тава, покрита с хартия за печене с дължина около 18 см и ширина около 10 см, с разстояние между тях.

Пече се на 150 градуса за около 35 минути. След като се готови се охлаждат в тавата за около 10 минути и после се изваждат върху решетка до пълното им охлаждане.

Върху дъска с остър и назъбен нож се режат филии с диагонал около 7 мм дебелина и се нареждат легнали в тавата, покрита с хартия, и се запичат на 150 градуса още за 15 минути, после се изваждат и бързо се обръщат. Отново се запичат за 15 минути, за да може бишкотата да стане с приятен златист загар и силно хрупкава. Охлаждат се напълно.

Готовите парчета бишкоти се потапят в единия край в шоколад и се оставят върху хартия да се охладят напълно.

Забележка: тестото при приготвяне е изключително лепкаво и може да се помогне с широка шпатула за тесто при работа. Може да се работи и в миксер, и на ръце. Аз работих в миксер. Филийките бишкоти са нарязани на около 1 см ширина. Ако се режат на по-тънко се чупи бишкотата.

При последното изпичане във фурната, за да са хрупкави бишкотите, след като изключих фурната, ги оставих вътре за още около 7 минути. Дали са напълно готови при изпичане се проверява, ако леко се отлепят от хартията. Повечето време това тесто се суши на тези посочени градуси.

Италианските бишкоти с бадеми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: