Пиде със сирене и кашкавал

24/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161681745710
"Невероятно вкусни и идейни пълнени хлебчета - приготвени по оригинална турска рецепта от кърджалийско"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 734
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в съда с топлото прясно мляко и захарта, за да шупне. В тава сипваме брашното, сол и добавяме шупналата мая и яйцето.

Замесва се меко тесто, което да не лепне. Оставяме го да втаса за 30-40 минути или докато удвои обема си.

Разделя се на топки и всяка топка разточваме на малък овал. Приготвя се плънката като разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Разбъркваме добре. По средата на овалите слагаме плънка, като краищата се прегъват на вътре, за да се получи нещо като лодка.

Нареждат се в тава, намазвам краищата с разбит жълтък и поръсвам със сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25 минути. Вкусотия !подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталия Петрова
Вътре нямали колбас ?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв