Ябълков пай с канела

24/03/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач29272391
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 120
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, оставя се в хладилника за 15 минути.

През това време се приготвя плънката, като ябълките се белят и почистват, режат се на парченца и се задушават в маслото. Добавя се захарта и канелата. От тестото се отделя 1/3 за решетката.

По-голямото парче тесто се разточва на тънка кора и се поставя във форма за пай. Надупчва се на няколко места с вилица. Изсипва се плънката.

Отгоре се подрежда решетката от останалото тесто. Пече се 30-35 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
23.10.2016 17:32
Много добре е оформен, прекрасна решетка. Браво!
0
0
marcheva14
marcheva14
23.10.2016 17:34
Добави коментар .Отново разгледах рецептата и е много добра. Ще си го запиша, но искам да попитам, след като положиш тестото в тартата, не го ли печеш до порозовяване и след това да изсипеш плънката, само искам да си уточня рецептата.
Благодаря!
0
0
Гергана  Георгиева
Харесва ми как се получава така на решетка.Интересно е
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв