Еклери светулки

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Еклери светулки
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5 порции
"Погледът на всички вкъщи се светне, ако им приготвите тези вкусни еклерчета"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 80 г
  • масло - 40 г разтопено
  • брашно - 80 г
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 400 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 80 г или нишесте
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 прах
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: В тенджера сипваме водата, маслото и солта. Слагаме ги на котлона, щом заврят прибавяме брашното, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, до получаването на гладка смес, след което я махаме от котлона и я прехвърляме в купа. Прибавяме постепенно яйцата, като бъркаме непрекъснато.

В намаслена и поръсена с брашно тава с помощта на шприц правим еклерите, щом сме готови ги слагаме да се пекат в предварително загрята фурна. Щом станат готови ги издълбаваме и ги пълним с предварително направения крем, поръсваме ги с пудра захар.

Приготвяне на крема: В тенджера слагаме млякото със захарта до завиране и към тях прибавяме предварително разбитите яйца с брашното (нишестето), като не спираме да бъркаме, щом получим гъста смес прибавяме ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: