Цветни кифлички

25/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор303868253
"Много лесна и вкусна закуска! Може да си ги приготвите когато имате повече време, да ги замразите и после да ги изпечете за закуска в почивните дни"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко от прясното мляко до умерена температура и разтворете маята в него като добавите захарта и 1-2 с.л брашно. Оставете маята да втаса на топло. В дълбок съд поставете брашното със солта.

Добавете втасалата мая, другата част от млякото (също затоплено леко) и олиото. Замесете меко тесто и го поставете в купа намазана с олио и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса 40 мин. на топло.

След като втаса, разточете тестото на правоъгълник или кръг около половин см. дебелина върху набрашнена повърхност и изрежете триъгълници. В широката част на всеки триъгълник поставете малко плънка от разбито яйце и сирене.

Навийте кифличките, като притискате краищата, за да не изтече плънката. Поставете готовите кифлички върху застлана с хартия за печене тава и оставете за 15 мин. да втасат.

Намажете с разбитото второ яйце и украсете с тиквени семки или други семена по желание. Печете готовите кифлички във загрята фурна на 180 C за около 30 мин. или докато се зачервят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар