Гювеч по френски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Гювеч по френски1 / 2
22/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Едно ястие, което ще ви накара да станете верни почитатели на Френската кухня"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 150 гр.
  • галета - 2 с.л.
  • олио - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко.

В същата мазнина задушете ситно нарязания лук. Като омекне, прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки. В огнеупорна тавичка наредете един ред патладжан, върху тях изсипете лука с доматите, а отгоре наредете тиквичките.

Всеки ред поръсете с настърган кашкавал. Покрийте с тънки кръгчета червени домати и поръсете с галета.

Печете около 30 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: