Цветна содена питка

25/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3456692552
"За тази ароматна питка ви трябват ръце на сръчен майстор и сърце на творец "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 932
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 1 водна чаша
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • чубрица - 1 ч.л.смляна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 2 ч.ч. брашно, правим кладенче, сипваме содата (содата и оцетът се смесват и след това се добавят в купата с брашното), солта и олиото, разбъркваме и постепенно прибавяме още брашно, докато се получи меко тесто.

Оставяме тестото за 10 минути да си почине. Разделяме го на три части и от всяка част точим кора. Първата кора мажем с олио и навиваме на руло, втората мажем с олио, поръсваме с червения пипер и навиваме на руло, третата мажем с олио, поръсваме с чубрицата и отново навиваме на руло.

След като и трите кори са навити ги разцепваме по дължината с нож (показано е на снимката), след което вземаме по един от трите вида и ги плетем (така и останалите). Нареждаме в тавичка и печем на 180-200 градуса за 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар