Домати, пълнени с месо

22/07/2011
тин
оттинНовак276
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 147
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • месо - 500 гр. смляно
  • домати - 12 броя еднакви по големина
  • ориз - 1 к.ч.
  • зелен лук - 1 стрък
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1връзка
  • черен пипер
  • кашкавал - парче или сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в мазнината и 2 с.л. вода. Прибавете месото и продължете задушаването, докато водата се изпари и остане само на мазнина.

Дръпнете от огъня, прибавете ориза, сварен предварително с 2 к.ч. топла вода, нарязания магданоз, сол, черен пипер, яйцето и разбъркайте добре.

Отрежете капачета на доматите, издълбайте ги и ги напълнете с подготвената смес.

Захлупете капачетата, наредете доматите в намазана тава и ги покрийте с фолио. Печете 10-15 минути в предварително загрята фурна.

Поръсете с настъргания кашкавал и запечете още малко.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар