Боб с дебърцини печен в гювеч

25/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Понякога забравяме колко вкусни могат да бъда традиционните български гозби. Добре, че е Севда, за да ни ги припомни "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 738
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта в студена вода. На сутринта хвърляме водата, сипваме нова и поставяме да се вари.

В тиган запържваме нарязаните лук, моркови и целина. Добавяме нарязаните дебърцини и продължаваме да пържим 5-6 минути, поръсваме с червен пипер и джоджен.

Тази запръжка изсипваме при сварения боб, посоляваме допичаме в гърне в студена фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!