Боб с дебърцини печен в гювеч

25/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Понякога забравяме колко вкусни могат да бъда традиционните български гозби. Добре, че е Севда, за да ни ги припомни "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 623
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 500 г
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 резен
  • дебърцини – 5 - 6 бр.
  • лук – 1 глава
  • олио – 1 к.ч.
  • джоджен – 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта в студена вода. На сутринта хвърляме водата, сипваме нова и поставяме да се вари.

В тиган запържваме нарязаните лук, моркови и целина. Добавяме нарязаните дебърцини и продължаваме да пържим 5-6 минути, поръсваме с червен пипер и джоджен.

Тази запръжка изсипваме при сварения боб, посоляваме допичаме в гърне в студена фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар