Ориз с лапад и моркови

25/03/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада, почистваме от средните жилки и бланшираме, докато си смени цветът, а водата леко се оцвети.

Бланширания лапад отцеждаме от водата. Зеления лук и морковите, почистваме, измиваме и нарязваме. В олио и малко вода, задушаваме нарязаните лук и моркови.

Прибавяме към тях отцедения лапад, листата джоджен, девесил, черен пипер и сол на вкус. Сипваме към тях и измития ориз.

Ръсваме 1/2 к.л. червен пипер и наливаме 4-5 ч.ч. топла вода. Прехвърляме ястието в тавичка и печем в силна фурна до готовност, докато оризът омекне и поеме течността, приблизително 40-60 минути.

При необходимост доливаме топла вода по време на готвенето. Ястието може да се сготви и в тенджера на котлона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
ориз и лапад много е вкусно ,и предпочитам пред ориз и спанак -пролетно и вкусно
1
0
Ваня Георгиева
Бързо, лесно, здравословно и вкусно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв