Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Картофени топки с фиде

Картофени топки с фиде

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Картофени топки с фиде
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Време е за едни малко по-различни бухти, но направо невероятни на вкус. Вървят като гарнитура, предястие или мезе за чаша вино или ракийка"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка, смлян
  • извара - 60 г
  • фиде - 1 пакет
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги сваряваме. Изваждаме ги от водата и ги пасираме, към тях прибавяме жълтъка на яйцето.

Размесваме сместа и овкусяваме със сол, кимион, черен пипер. Накрая добавяме изварата и размесваме сместа много добре. Оставяме за 30 минути в хладилник да стегне.

От сместа късаме парчета и оформяме малки топки с ръце. Потапяме всяка топка последователно в разбит белтък и после овалваме във фиде.

Пържим топките в сгорещена мазнина до зачервяване, като ги обръщаме, за да се изпържат от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: