Бакла с месо

22/07/2011
XXXX
отXXXXНовак276
"Мисията ни е да преоткрием някои от най-вкусните, но забравени ястия от Българската кухня, като това тук "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 724
  • Преглеждания за месеца834
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.

Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Оставете ястието да ври на тих огън.

Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър.

Поднесете ястието с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Eli
Eli
21.08.2013 23:07
Бамята изглежда по доста различен начин.
0
0
соня
соня
01.02.2013 10:29
Сготвих баклата ,но нямах свинско и я наготвих с пилешко месо,стана много вкусно ястие.Препоръчвам го на всички ,които обичат бакла. Да ви е сладко. Сервирах я с кисело мляко.В тези зимни дни, това е спомен от лятото.
1
0
Nati
Nati
20.11.2012 14:04
Това е бамя,а не бакла ;)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв