Постна пролетна баница

25/03/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Ако сте на пости, но и ако не сте, тази здравословна пролетна постна баница със зелении е истинска наслада за сетивата"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 530
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете на дребно лука, копривата и лапада. Загрейте тиган с олио и запържете зелениите. Свалете от котлона и прибавете нарязан пресен магданоз.

Овкусете със сол и черен пипер. Застелете тава с хартия за печене и намажете с олио. Оформете баницата, като намажете едната кора с олио и отгоре сложите още една.

В единия край на корите сложете плънка и навийте на руло, като почнете от страната на плънката. Така направете всички кори. Първото руло навийте на охлюв, а останалите навивайте около него, така че да се получи спирала.

Намажете баницата с олио и поръсете със сусам и мак. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Ако не постите, може да прибавете към плънката краве сирене.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ivo
Ivo
26.03.2016 12:09
Плънката може да е с всякакъв зелен зеленчук-праз, зеле, и т.н. Аз прибавям и овкусено натрошено тофу.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
както се казва -да се хванем за зелено -супер е за пролетно меню
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв