Пикантни картофки с чеснов сос

25/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 478
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • галета - 250 г
  • къри - 2 с.л.
  • лют червен пипер - 1.5 ч.л.
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • майонеза - 200 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 1 ч.л. сух
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на по-дебели полумесеци и ги бланширайте.

Бланширането става като потопите картофите във вряла вода за около 5-6 минути и след това ги залеете с ледено студена вода. След това смесете галетата, кърито, солта и лютия червен пипер.

Оваляйте картофите първо в зехтина и след това в галетата с подправките. Овкусените картофи наредете в тава покрита с хартия за печене, като гледате да не се застъпват.

Изпечете ги във фурна вентилатор. През това време направете чесновият сос. Обелете чесъна и го сложете в кухненски робот.

Към него добавете майонезата, водата и сухият копър. Блиндирайте до получаване на сос. Ако сосът ви се струва гъст, добавете още малко вода и разбъркайте отново.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар