Пикантни картофки с чеснов сос

25/03/2016
Марина
отМаринаПомощник Готвач93104791
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 778
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на по-дебели полумесеци и ги бланширайте.

Бланширането става като потопите картофите във вряла вода за около 5-6 минути и след това ги залеете с ледено студена вода. След това смесете галетата, кърито, солта и лютия червен пипер.

Оваляйте картофите първо в зехтина и след това в галетата с подправките. Овкусените картофи наредете в тава покрита с хартия за печене, като гледате да не се застъпват.

Изпечете ги във фурна вентилатор. През това време направете чесновият сос. Обелете чесъна и го сложете в кухненски робот.

Към него добавете майонезата, водата и сухият копър. Блиндирайте до получаване на сос. Ако сосът ви се струва гъст, добавете още малко вода и разбъркайте отново.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар