Постна питка с подправки за Благовещение

25/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869103
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 30 г прясна
  • олио - 50 мл
  • вода - 300 мл, леко топла
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и я посипете с 2 с.л брашно. Оставете я да втаса на топло за 10 мин.

Междувременно пресейте брашното и солта в купа и направете кладенче. Изсипете втасалата мая и олиото. Замесете тесто.

Когато стане готово, го оставете да втаса на топло 30 - 40 мин. Разделете втасалото тесто на три еднакви топки.

Размесете всяка топка с различна подправка от приготвените - чубрица, къри и червен пипер. Разточете топките с различните подправки на правоъгълници.

Поставете ги един върху друг и навийте на голямо руло. Нарежете охлюви от рулото и поставете в намазана с олио тавичка. Оставете на топло да втаса отново.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 С на средна скара около 25 мин. или до златисто. След като се опече, напръскайте с малко капки вода опечената питка и я захлупете с чиста кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
25.03.2016 22:59
Обичам този тип питка.Аз я правя със сиренце и шарена сос.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв