Много вкусна питка

28/03/2016
Приготвяне120 мин.
Готвене45 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 721
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всичките продукти без единия жълтък се замества меко тесто. Не се оставя да втаса, а направо се оформя!

Аз го оформям по следния начин: първо разточвам тестото.После го режа на две, после на четири, а всека четвъртинка на още четири. Получават се 16 парчета може и повече. По желание се навиват на кифлички. Подреждат се в предварително намазана тава и се оставят да втасват.

След като втаса, се намазват с жълтък и се слага сусам. След това се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталиа Петрова
Чудесна рецепта. Получи се мека, пухкава питка. Само, че нямах сусам, но следващия път задължително ще добавя.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв