Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Хлебчета със зеленчуци

Хлебчета със зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Хлебчета със зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
13
"Вместо скучен хляб от магазина, хапвайте приготвени с много фантазия апетитни хлебчета със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г бяло
  • грис - 100 г
  • мая - 7 г суха
  • вода - 300 мл хладка
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чушки - 2 бр. червени, печени
  • маслини - нарязани
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа със солта и добавете гриса и маята. Направете кладенче и в средата сложете меда и 2 с.л зехтин.

Омесете меко тесто с хладката вода.

Оставете да втаса на топло за около час в намазан със зехтин съд, докато удвои размера си. Останалия зехтин загрейте с чесъна и подправките. Разбъркват се за кратко и се оставят да изстинат.

Втасалото тесто се разточва на лист с дебелина около 1 см. Намазва се с чесновия зехтин и се поръсва с нарязаните печени червени чушки и маслини.

Навива се стегнато руло и се реже на парчета с дебелина около 5 см. Парчетата се нареждат в тава, застлана с хартия на разстояние едно от друго.

Оставят се да втасат отново около 30 мин.

Намазват се със зехтин и се поръсват със сол. Хлебчетата се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин.

Хлебчетата със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: