Канелони със сос Болонезе

26/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор303868253
"Готови ли сте за кулинарни подвизи? Предизвикваме ви да опитате от нашите канелони със сос Болонезе "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 437
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сос Болонезе, тъй като става най-бавно. В дълбок тиган загрейте олиото и запържете за кратко нарязания на кубчета бекон. Добавете нарязания на дребно лук, морков и чесън. Разбъркайте добре и пържете 4-5 минути.

Добавете каймата и бъркайте и натискайте непрекъснато, за да не стане каймата на топчета. След като се позапържи каймата добавете доматите и виното. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете котлона на слабо и оставете да къкри докато се сгъсти.

Направете сос Бешамел като разтопите маслото в малка тенджера. Запържете брашното за кратко (около минута). Добавете топлото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.

Сварете канелоните за около 3 минути във вряща вода, колкото да омекнат леко и да могат да се срежат. Нарежете сварените канелони на половини. Подредете по 5 броя половинки в купички за суфле.

Сипете във всяка тръбичка част от сос Болонезе. Сипете от соса Бешамел отстрани в празните пространства около канелоните. Посипете с настърган пармезан.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар