Канелони със сос Болонезе

26/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 158
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • канелони - 15 бр
  • пармезан
  • за сос Болонезе
  • кайма - 300 г смес (телешка и свинска)
  • бекон - 100 г
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 консерва 400 г
  • червено вино - 100 мл
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • за сос Бешамел
  • брашно - 55 г
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сос Болонезе, тъй като става най-бавно. В дълбок тиган загрейте олиото и запържете за кратко нарязания на кубчета бекон. Добавете нарязания на дребно лук, морков и чесън. Разбъркайте добре и пържете 4-5 минути.

Добавете каймата и бъркайте и натискайте непрекъснато, за да не стане каймата на топчета. След като се позапържи каймата добавете доматите и виното. Овкусете със сол и черен пипер. Намалете котлона на слабо и оставете да къкри докато се сгъсти.

Направете сос Бешамел като разтопите маслото в малка тенджера. Запържете брашното за кратко (около минута). Добавете топлото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Овкусете с щипка индийско орехче, сол и черен пипер.

Сварете канелоните за около 3 минути във вряща вода, колкото да омекнат леко и да могат да се срежат. Нарежете сварените канелони на половини. Подредете по 5 броя половинки в купички за суфле.

Сипете във всяка тръбичка част от сос Болонезе. Сипете от соса Бешамел отстрани в празните пространства около канелоните. Посипете с настърган пармезан.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите