Вегетарианска кавърма

26/07/2011
анонимен
отанонименНовак
"На бас, че не знаехте за това чудо в кухнята, кавърма без месо, открийте тук"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 124
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, патладжана, морковите, ябълката и зелените домати се бланшират в подсолена вода.

Гъбите се задушават в малко мазнина и бяло вино. Червените домати се почистват от люспите и се смилат на пюре.

Кромидът се карамелизира в дълбок съд с малко олио, червен пипер, чесън, мед и бяло вино. Към него се прибавят всички зеленчуци. Гъбите и се заливат с топла вода, захплупва се за около 15 мин. да се задуши, добавя се накрая доматеното пюре, черния пипер.

Къкри на бавен огън да остане на мазнина. Насипва се в гювеч или гювечета и се запича в силно загрята фурна.

Гарнира се с препечена люта чушка и резенче лимон.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар