Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от лапад с прошуто

Крем супа от лапад с прошуто

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Крем супа от лапад с прошуто
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
26/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • лапад - 100 г пресен
  • картофи - 250 г
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • зелен лук - 1 стрък
  • джоджен - 1 пресен стрък
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - 3 супени лъжици
  • прошуто - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада, почистваме го от жилките и бланшираме. Отцеждаме от водата. Нарязваме зеления лук на ситно. Белим картофите, измиваме и нарязваме на малки кубчета.

В тенджерка смесваме лапада, нарязаните лук, картофи, зелен магданоз и листа джоджен. Задушаваме в 30 г краве масло и 1 каф. чашка вода. Като останат на мазнина, овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.

Наливаме 3 чаени чаши топла вода. Варим 15-20 минути, или докато картофките омекнат. Дръпваме от котлона и след 1-2 минути прибавяме разбитото с малко супа кисело мляко.

Пасираме хомогенно крем супата с пасатор. Връщаме на котлона да къкри още 1 минута. Поднасяме с прошуто, което може леко да запържим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: