Кейк-щрудел

27/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121766425626
"Кое е това, което е по-вкусно от кейк и по-ароматно от щрудел? Точно така - кейк-щрудел "
Приготвяне26 мин.
Готвене30 мин.
Общо56 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 501
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с 1 чаена чаша пудра захар. Прибавяме разтопеното масло, ванилията, бакпулвера и постепенно сипваме брашно, колкото поеме за кексово тесто.

Половината от така приготвено тесто сипваме в намазана с мазнина тавичка. Наръсваме тестото с брашно. Сипваме плънката, която сме приготвили, като сме смесили смлените орехи, почистените и настъргани ябълки, пудра захар на вкус и канела.

Върху плънката се изсипва втората част от тестото. Изпичаме щрудела в предварително загрята фурна на 180 градус. Готовия щрудел може да поръсим с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!