Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Двойно рязана баница

Двойно рязана баница

Двойно рязана баница
Снимка: Потребител#167557
5 / 6
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори - 400 г за баница Тревненски
  • кисело мляко - 400 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сирене - 400 г натрошено
  • яйца - 5 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъвам пакета с кори, вземам 2 листа от тях, в края към мен слагам от натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, което срязваме на 5 равни парчета.

Нареждаме в намазнена правоъгълна тава, така навиваме и нарязваме всички листи от пакета с корите. Нареждам ги, като застъпвам част от предния ред.

Понякога остава самотен лист, навийте и него. Така наредената баница полейте с мъничко олио, ако искате да стане по-мазничка.

Разбъркваме останалите продукти и заливаме вече готовата баница. Печем в умерена фурна до златист цвят. Изваждаме изпечената баница и поръсваме с малко вода, като поизстине я нарежете и сервирайте.

Бележка: На снимките съм показала как става нареждането на баницата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дафинка
Дафинка
Вкусно и интерсно за приготвяне
01.04.2016 21:58
1