Запеканка чушки с ориз

27/03/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Зеленчукова вкусотия за всеки ден, която се приготвя за минути, а после фурната довършва всичко "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5- 6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 461
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориз: Лукът се почиства и нарязва на ситно, морковът се почиства и настъргва на едро ренде.

В тенджера с незалепващо покритие наливаме 2-3 с.л. олио и малко масло и в тях задушаваме лука и моркова (2-3 минути), разбъркваме периодично, след това прибавяме нарязан на ситно магданоз и останалите подправки, разбъркваме и сипваме доматеното пюре, отново разбъркваме и сипваме водата.

Почистваме ориза, измиваме го и след като заври водата в тенджерата го сипваме вътре, разбъркваме и оставяме да ври на тих огън за 10-15 минути или до готовност.

След като ориза е сварен, в малка купичка чукваме яйцата и прибавяме киселото мляко, разбъркваме хубаво.

В подходяща тавичка намазана с олио нареждаме една до друга чушките (на снимката е показано). След това заливаме с половината смес яйца-мляко, натрошаваме и поръсваме с половината от сиренето, след това изсипваме отгоре готовия ориз, разпределяме го равномерно в тавата.

Върху ориза натрошаваме и поръсваме останалото сирене, след това редим и останалите чушки и върху тях изливаме останалата смес яйца- мляко, накрая поръсваме с пресни листенца джоджен. Печем в загрята на 180-200 градуса фурна 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Здравей, Наталия!
Прочетох рецептата ти и много ми хареса и ще я приготвя.
Благодаря за споделеното!
Поздрав! Мари14
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв