Картофена баница с чубрица

27/03/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37534314
"Разкошна домашна баница с богата плънка и ароматна чубрица. Ако и сложите и малко маслинки, ще придадете уникален средиземноморски вкус"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 655
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и намачкват с вилица. Добавя се зехтинът и се разбърква добре. Поръсва се с чубрица и сол на вкус и се разбърква отново.

Взима се от сместа и се слага върху корите, след което се хващат две, от които се навива рулце и се слага в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори, докато се получи навита баница.

Когато е наредена, се полива с разтопен маргарин и се слага във фурната да се пече на 160-180 градуса - първо отдолу, а след това и отгоре.

Когато е готова, се оставя само на вентилатор. През това време в съд на котлона се сгрява не повече от 1 ч.ч. вода. Като заври, се слага олио, разбърква се и се изключва котлонът.

Баницата се изважда от фурната и след като поизстине малко водата, с нея се намокря баницата. (По-добре е това да се направи с помощта на лъжица, за да може на по-сухите места да се сложи повече вода.) След това се поръсва с чубрица и се оставя покрита с кърпа или се обръща отгоре й друга тава.

Бележка: Според мен става доста сухо заради картофите, затова мисля, че би било добре да се сложат и маслини например.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!