Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Картофена баница с чубрица

Картофена баница с чубрица

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Картофена баница с чубрица
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Разкошна домашна баница с богата плънка и ароматна чубрица. Ако и сложите и малко маслинки, ще придадете уникален средиземноморски вкус"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • картофи - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • олио
  • маргарин
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и намачкват с вилица. Добавя се зехтинът и се разбърква добре. Поръсва се с чубрица и сол на вкус и се разбърква отново.

Взима се от сместа и се слага върху корите, след което се хващат две, от които се навива рулце и се слага в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори, докато се получи навита баница.

Когато е наредена, се полива с разтопен маргарин и се слага във фурната да се пече на 160-180 градуса - първо отдолу, а след това и отгоре.

Когато е готова, се оставя само на вентилатор. През това време в съд на котлона се сгрява не повече от 1 ч.ч. вода. Като заври, се слага олио, разбърква се и се изключва котлонът.

Баницата се изважда от фурната и след като поизстине малко водата, с нея се намокря баницата. (По-добре е това да се направи с помощта на лъжица, за да може на по-сухите места да се сложи повече вода.) След това се поръсва с чубрица и се оставя покрита с кърпа или се обръща отгоре й друга тава.

Бележка: Според мен става доста сухо заради картофите, затова мисля, че би било добре да се сложат и маслини например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: