Пита с бира и масло

27/03/2016
Aneliya Shishmanova
отAneliya ShishmanovaЧирак254424
"Ако знаехме и преди, че питките с бира стават толкова пухкави..."
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 370
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме бирата с прясното мляко и 5 лъжици олио, отделно смесваме брашното (не започвайте направо с цялото количество наведнъж, а добавяйте постепенно) със сухата мая и захарта.

Към сухите продукти добавете мокрите и започнете да месите. Прибавете и солта. Трябва да получите меко и нелепнещо тесто. Оставете да втаса.

Разточете на лист втасалото тесто и го намажете с мекото масло. Сега вече можете да оформите по желание питата. Аз лично нарязах цялото тесто на ленти, но не докрая, след което завих на руло и оформих като охлюв.

Оставяме да втаса втори път (аз използвам фурната на 50 градуса) и след това я мажем с разбитото яйце и поръсваме със сусам.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса на вентилатор до готовност (при мен отнема 30-35 минути).

Да ви е сладко :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
27.03.2016 17:54
Вили, следя публикациите Ви, за кулинар като вас няма как да не се получи, сигурна съм.
Ще съм ви благодарна, ако споделите мнението си след това :)
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря за идеята ,щом има хляб с бира може и питка да се направи ще опитам !
0
0
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
27.03.2016 17:27
От бирата бухва още повече, надявам се да ви хареса и ще очаквам отзивите ви :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв