Пикантно свинско с праз и гъби

28/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 стръка праз
  • гъби - 300 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 200 мл горещ, месен
  • соев сос - 2 с.л
  • къри - 1 ч.л леко лютиво
  • брашно - 1 с.л
  • олио - 5 с.л
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете месото на лентички. Мариновайте го за 2 часа в марината приготвена от соевия сос, брашното, накълцания чесън, черен пипер и 2 с.л олио.

Междувременно почистете и нарежете праза на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на тънко. Изпържете маринованото месо в загрято олио в голям тиган за 3-4 мин.

Добавете праза и гъбите и пържете още 3 мин. като разбърквате непрекъснато.

Залейте ястието с бульона и марината от месото и задушавайте на тих огън около 15 мин. Овкусете с черен пипер, пикантното къри и сол на вкус. Поднесете ястието с гарнитура от паста (талиатели).подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар