Пилешки гърди с лук и чушки

28/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя жълта и червена
  • олио - 4 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1/2 бр. сок и кора
  • бульон - 100 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките гърди на две. Начукайте пържолките и ги натрийте със сол и черен пипер. Изпържете месото в загрято олио в тиган за около 6 мин. от всяка страна. Извадете изпърженото месо и го покрийте с фолио и приберете на топло.

Междувременно нарежете лука на кръгчета, а чушките предварително почистени от семките на тънки ивици. Нарежете чесъна на ситно.

Запържете кръгчетата лук, лентичките чушки и чесъна за кратко в тигана от пилето. Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и задушете зеленчуците за 5 мин. Върнете месото в тигана и залейте с бульона.

Захлупете отново и задушете за 10 мин. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете ястието с гарнитура от ориз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар