Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Гъбено ризото с веган кашкавал

Гъбено ризото с веган кашкавал

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Гъбено ризото с веган кашкавал
Снимка: Кристина Черникова
1 / 3
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"С ръка на сърцето си признаваме, че никога не сме очаквали, че веган рецепта ще се хареса на такива заклети месоядци като нас. Гъбеното ризото с веган кашкавал на Криси обаче е просто неустоимо!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 4 с.л. веган, violife за пица
  • гъби - 200 г
  • зехтин
  • хималайска сол
  • чили
  • черен пипер
  • куркума
  • чери домати - 4 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва във вода (съотношението ориз-вода е 1:2) за 2 часа.

Гъбите се измиват и почистват. Нарязват се на парчета и се задушават в зехтина.

Щом променят цвета си, към тях се добавя оризът. Бърка се 2-3 минути на умерен огън и се долива малко вода, като нейното количество зависи от това дали предпочитате ориза по-сочен, или по-сух.

Щом оризът омекне достатъчно, се добавят подправките. Яденето се оставя на огъня, докато се сготви напълно, като от време на време се разбърква.

Докато е още горещ оризът, се разпределя в чинии и се поръсва с настърган кашкавал. Декорира се с чери домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Много апетитно изглежда...
28.03.2016 17:40