Домашна питка-пица

28/03/2016
"Ето един чудесен начин да комбинирате любовта си към пиците и питките. И не забравяйте - винаги може да импровизирате с плънката и да я направите по ваш вкус."
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 053
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята и щом шупне с останалите продукти се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30-40 минути.

С ръце се разтегля на къгла питка с диаметър 28 см и поставяме в намазана с олио тава. В средата с малка чиния се очертава кръг - да се определи центърът.

Нарязва се на 8 части. Намазва се с лютеница, поръсваме със натрошено сирене, босилек, магданоз ситно нарязан.

Връхчето от центъра се обръща, навън и край се пъхва под питката, получава се като венец.

Намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 170 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Diana
Diana
29.03.2016 07:49
Чудесно изглежда!
0
0
Гергана  Георгиева
Много интересно и красиво ти се е получило,с добавка от лютеница и сиренце и вкусно
0
0
Ваня Георгиева
Става много мека и вкусна и аз я правя често.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв