Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с фета и прошуто

Пица с фета и прошуто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пица с фета и прошуто
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Класическа комбинация за Италианска пица, която никога няма да ви изневери. А и тестото е уникално!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • фета - 300 г
  • прошуто - 500 г
  • босилек - пресен
  • доматен сок - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото е универсално италианско тесто за пица по рецепта на Роси Трифонова. В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно.

Отделно пресейте заедно брашното и солта. Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто.

Оставете на топло да втаса за около час. Според вкуса разточете на тънка или по-дебела кора. Отгоре намажете с доматен сок и равномерно поръсете със сирене фета или друго по ваш избор.

Запечете на 190 градуса за около 15 мин. Последните 5 минути добавете щедро слайсове прошуто и пресен босилек и върнете за още 5 до 10 минути.

Това ще се превърне в любима пица не само на вашите деца, но и на мъжкото съсловие!

Пицата с фета и прошуто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: