Гъби с ориз и маслини

28/03/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач28232103
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и пиперката се нарязват на ситно. Гъбите се нарязват на не много малки парченца.

Запържват се заедно и след това се захлупват с капак, да се задушат за 10-15 минути.

Оризът се измива и се добавя към зеленчуците. Запържва се и се слага червеният пипер и сол на вкус. Добавят се чубрицата и черният пипер.

Всичко това се изсипва в тава. Налива се вода 3 пъти колкото ориза (почти 1 л) и се разбърква.

Отгоре се нареждат маслините (без да се разбърква след това). Пече се на 170 градуса, докато се сготви оризът.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар