Месеница Вили

28/03/2016
"Страхотна месеница, истинско вълшебство! Погледът на всички ще светне ако я приготвите - невероятно пухкава с апетитен загар"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 723
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от активираната мая, разбита в топлата вода, със захарта и останалите продукти. От яйцето жълтъкът е за намазване, а белтъкът-в тестото.

Оставяме да втаса 40 минути, разделя се на 3 топки. Всяка се разточва на лист, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене. Върху нея слагаме 2 лист и пак с олио и сирене, и 3 лист така.

И 3 листа се завиват на руло и се нарязват на охлюви, дебели по 2 см. Нареждат се охлювите в тава, отгоре се намазват с разбит с олио жълтък. Почива си още 15 минути.

Печем месеницата в загрята фурна на 180 градуса. Като видим, че е запечена отгоре, се намаля температурата или се покрива с фолио, да не изгаря. Вкусно е с айран!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар