Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с риба

Банички с риба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Банички с риба1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • олио - 30 мл
  • сьомга - 450 г филе
  • доматен сос - 550 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се една кора и се намазва с олио, върху нея се залепя втора кора. Така се получават 4 двойни кори.

Върху всяка се слага парче риба и цялата кора много внимателно се намазва с около 2 с. л. доматен сос.

Половината от соса трябва да остане за поднасянето на баничките. Корите се завиват на пакетче, като се внимава да не изтече сосът. Отвън се намазват с олио и се подреждат в намазнена тава.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти.

Останалия доматен сос се затопля на не много силен огън и когато се извадят баничките, се заливат с него и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: