Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклерови топки с какаов пълнеж

Еклерови топки с какаов пълнеж

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Еклерови топки с какаов пълнеж
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
04/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А вие си мислихте, че не можем да ви предложим нещо по-вкусно от еклери?"

Необходими Продукти

  • маргарин - 50 г
  • вода - 1 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • нишесте - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • маргарин - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Разбъркваме нишестето с прясното мляко и към него добавяме ванилията и какаото. Варим крема при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Охлаждаме го и го държим покрит със стреч фолио, за да не хваща коричка.

Загряваме на котлона захарта и водата, докато захарта се стопи, прибавяме маргарина и солта. Бъркаме докато маргаринът се разтвори и сваляме от огъня.

Прибавяме постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Добавяме какаото и отново слагаме върху котлона. Запържваме тестото докато се изгуби миризмата на брашно. Отстраняваме сместа от котлона и добавяме яйцата едно по едно, като непрекъснато бъркаме.

Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава, която сме застлали с хартия за печене.

Печем топките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме да изстинат. С шприц пълним всяка топка с предварително приготвения крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм... Като една от най-големите фенки на какаото ,ще бъде изпробвано зедължително. А дали ще се получат ако добавя малко течен шоколад към тях ,че какаото винаги е малко вкъщи ?
04.04.2016 13:46