Агнешко с пресен лук

28/03/2016
"Предлагаме ви една класическа рецепта за агнешко месо, която дори и начинаещите готвачи ще успеят да приготвят. Понякога съвършенството се крие в простотата "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 161
  • Преглеждания за месеца952
  • Преглеждания за седмицата96
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява до готовност в подсолена вода и се изважда, а бульонът се прецежда.

В олиото и маргарина задушаваме ситно нарязаните глави лук.

Като стане стъклен, прибавяме брашното и бъркаме, докато стане златисто.

Прибавяме червения пипер, доматите и заливаме с прецедения бульон.

Като заври, прибавяме пресния лук, нарязан на дълги парчета - около 2-3 см.

Като омекне лукът, прибавяме универсалната подправка и черния пипер и свареното месо.

Нека поври малко, поръсваме с магданоз и посоляваме на вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар