Спаначено реване

03/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Ако обичате реване, то това със спанак и грис ще ви стане любимо"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 655
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа:
Слагаме захарта с водата да заврат, добавяме сока на лимона и продължаваме да варим сиропа още 5 минути. Отстраняваме от огън и оставяме за 5 минути да поизстине.

За реването:
Във вряща вода потапяме почистения спанак за 1 минута, за да се бланшира. Изваждаме го и го потапяме в студена вода за кратко, за да спрем процеса на варене. Изстискваме го добре от водата и го нарязваме, пасираме го.

В отделен дълбок съд разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме постепенно прясното мляко, олиото и пасирания спанак. Разбъркваме сместа добре и към нея постепенно прибавяме брашното, предварително пресято с бакпулвера и гриса. Накрая добавяме счуканите на ситно орехови ядки.

Печем реването в предварително загрята фурна на 180 градуса в намазана с мазнина тава за 40-45 минути.

Изваждаме сладкиша от фурната и го оставяме за 10 минути да поизстине. Заливаме го с горещия сироп и го покриваме, докато попие сиропа.

За крема:
Разбиваме сметаната на прах с млякото според инструкциите.

Покриваме реването със сметаната, след като е попило сиропа и е охладено и украсяваме с шоколадови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Спанака го възприемам повече като за солени ястия.Интересна комбинация
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!