Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Домашна халва с петмез

Домашна халва с петмез

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна халва с петмез
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 в.ч.
  • масло - 125 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч. студена
  • захар - 1 в.ч.
  • петмез - 1 к.ч.
  • орехи - 1 в.ч. счукани
  • сол - 1/3 ч.л.
  • шоколад - 100 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов съд разтопяваме маслото. Към него добавяме брашното и орехите и запържваме до златисто.

В отделен съд изсипваме водата и към нея прибавяме захарта, петмеза и солта. Тази смес добавяме към сместа с брашното, разбъркваме добре и продължаваме да пържим за още 3-4 минути.

Сваляме сместа за халвата от котлона и я изсипваме върху намазана с мазнина тава.

Отгоре изсипваме шоколада, разтопен на водна баня. Сервираме халвата нарязана на малки хапки с чаша вода и кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: