Свински врат с марината от мед и бира

29/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Разкошни пържоли с бирено-медена марината, които са истинска наслада за езика"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 170
  • Преглеждания за месеца1324
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински врат – 6 бр. пържоли
  • чесън – 4 скилидки
  • мед – 2 с.л.
  • лимони – 1 бр.
  • бира – 250 мл светла
  • оцет – 1 с.л.
  • розмарин – 1 клонче
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме свинския врат леко и го нацепваме в краищата, за да не се събере месото при печенето, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

Смесваме пресования чесън, меда, изцедения лимонов сок, бирата, оцета и розмарина в дълбока купа с капак, в която накисваме пържолите за една нощ.

Отцеждаме и печем на грил тиган или скара от двете страни докато получим хубав загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Една от най добрите маринати.
1
0
Валентин Миранов
Страшно вкусни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв