Копривена каша

28/03/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3-4 порции
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 209
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и слагаме да варим копривата в студена вода, щом вземе да кипи, засичаме 8-10 минути, вадим я от водата и я пасираме.

В тиган сипваме олиото, щом се нагорещи, сипваме брашното, като не спираме да бъркаме, след което започваме да добавяме от горещата вода, в която сварихме копривата, до получаване на гъста каша.

След това сипваме пасираната коприва, слагаме разбитото яйце, солта и разбиваме хубаво. Трябва да покипи още 10-15 минути, като го бъркаме, за да не се захване.

Щом е готово, го сипваме в чинии и поръсваме отгоре с натрошеното сирене.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Благоева
Да, ния я обожаваме, до сега съм равила два, три пъти, само я чакахме да излезе
1
0
Илияна Димова
Много вкусна и полезна пролетна кашичка
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв