Свинска плешка с праз, картофи и гъби в гювеч

29/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Време е за една вкусотия за ценители! Който е на диета или пост, да не гледа "
Приготвяне40 мин.
Готвене110 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 673
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо – 600 г плешка
  • праз – 3 стръка
  • лук – 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • гъби - 200 г по избор
  • олио – 1 к.ч.
  • чушки – 3 - 4 бр. печени, белени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещеното олио до побеляване.

Прехвърляме месото в гювеч и в мазнината сипваме нарязания на едро лук. Запържваме, докато стане прозрачен, и добавяме измития и нарязан праз лук, както и почистените и нарязани гъби.

Пържим около 10 минути и слагаме нарязаните червени чушки, сол и черен и червен пипер.

Слагаме продуктите в гювеча при месото и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Печем във фурната, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар