Супа от лапад с пилешко месо и фиде

28/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Дали тази супа ще в още по-вкусна, ако я приготвим с малко пушено беконче? "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада от жилката, използваме само листата. Измиваме, нарязваме и попарваме. Отцеждаме.

В подходящ съд сварявам пилешкото филе в подсолена вода и малко олио. Изваждам свареното месо, измивам и прецеждам бульона.

В тенджера слагам олио и задушавам главичка лук, нарязана на ситно. След 2-3 минути добавям лапада, доливам с бульона от пилето, щом заври слагам накъсаното месо и фидето. Изключвам котлона и задушавам.

През това време разбърквам застройката от яйцата, лим. сок и кис. мляко. След 15-20 мин. слагам застройката и подправям на сол и за аромат гьозум - сух, стрит.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар