Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от лапад с пилешко месо и фиде

Супа от лапад с пилешко месо и фиде

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Супа от лапад с пилешко месо и фиде
Снимка: Лидия - Гери
1 / 3
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Дали тази супа ще в още по-вкусна, ако я приготвим с малко пушено беконче?"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • пилешко месо - 200 г пилешко филе
  • фиде - 100 г
  • лук - 1 глава
  • за застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • девесил - за аромат
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада от жилката, използваме само листата. Измиваме, нарязваме и попарваме. Отцеждаме.

В подходящ съд сварявам пилешкото филе в подсолена вода и малко олио. Изваждам свареното месо, измивам и прецеждам бульона.

В тенджера слагам олио и задушавам главичка лук, нарязана на ситно. След 2-3 минути добавям лапада, доливам с бульона от пилето, щом заври слагам накъсаното месо и фидето. Изключвам котлона и задушавам.

През това време разбърквам застройката от яйцата, лим. сок и кис. мляко. След 15-20 мин. слагам застройката и подправям на сол и за аромат гьозум - сух, стрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: