Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от лапад с топчета

Супа от лапад с топчета

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Супа от лапад с топчета
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • кайма - 200 г (овкусена)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 4 с.л.
  • спагети - 1/2 ч.ч.
  • за застройка
  • жълтъци - 3 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • девесил - 2 с.л. сух, стрит гьозум
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лапада почистваме от жилките, попарваме, нарязваме. Прецеждаме. Към овкусената кайма добавям ориз и размесвам добре. Правя топчета. Овалвам в брашно.

Запържвам лук, слагам нарязания и попарен лапад, разбърквам около минута и наливам вода. След като заври, пускам топчетата, след 15 мин. добавям и начупените спагети.

Варя минутка-две и изключвам котлона, затварям плътно с капак.

От жълтъците, киселото мляко и оцета правя застройка. От топлата супа наливам към застройката и разбърквам. Всичко това връщам в тенджерата при супата.

Подправям със сол на вкус и за аромат гьозум!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Скоро не съм я правила...време е да я направя пак!
29.03.2016 00:14
1